ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - BALIKLIGÖL İMAM HATİP ORTAOKULU

18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ

Bigep Kapsamında Etüt Çalışmalarımız

Okuma Saatimiz

Bigep Kapsamında Soru Çözme Köşelerimizi Oluşturduk.

Haz

Okulumuzda Arapça dersine yönelik Leyla ARSLAN'ın organizasyonu ile Arapçayı tanıma etkinliği düzenlendi.

Okulumuzda gerçekleştirilen etkinliğe  Recai Arslan, Salih Keşküş, Hasan Burak Yıldız, Mehmet Fatih İğrek  Ney gösterisiyle katıldı.

Bu program doğrultusunda öğrencilere  Arap dilinin  güzelliklerini tanıtıldı ve neden Arapça öğrenmemiz gerektiği hakkında bilgi verildi. Katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencileri stem ve Bilim Merkezinde akıl oyunları ve kodlama atölyelerini ziyaret ederrek hem eğlendiler hem öğrendiler. Stem merkezinin tanıtımı yapılarak öğrencilerimiz akıl oyunları ve kodlama atölyelerinde yapılan kısa bilgilendirmelerin ardından uygulamalar yaparak deneyim kazandılar.

Haz

Okulumuzun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Elif Ülken öğretmenlerimize yönelik Bep Hazırlama ve Kaynaştırma Eğitimi ile ilgili seminer düzenledi. Kaynaştırma eğitiminde karşılaşılan problemler ve çözüm yolları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Haz

Öğrencilerin mesleki hazırbulunuşluklarini desteklemek için Fatiha suresi,namaz sureleri,Yasin-i Şerif ve aşırlar üzerinde dikkatle durularak bu sureleri mahreç ve tecvid kurallarına göre okumaları sağlandı.